Elkészítés: Az olívaolajat egy lábosban felhevítem, az apróra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát üvegesre párolom benne. Beledobom a megmosott tönkölybúzát, a hajdinát és az árpát, megfűszerezem, és 2-3 percig pirítom. Ezután engedem fel a vízzel és fedő alatt 20-30 perc alatt megfőzöm. Ha hamar elpárolog a víz, szükséges mennyiségben utána öntök. Lekapcsolom a lángot, ráöntöm a szójaszószt, megkavarom és hagyom állni 10-20 percet, hogy a maradék levet is magába szívja. Ha kihűlt, 3/4 részét kézimixerrel vagy turmixgéppel pépesítem (ha nagyon összeáll, néhány csepp olívaolajat adok hozzá), majd a maradék részt is hozzákeverem. Kevés citromlével ízesíthetem. Lehűtve pirított barnakenyérrel, paradicsommal, kígyóuborkával kínálom, de zöldségmártogatósnak is kitűnő!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.