Elkészítés: A palacsintához a 2 tojást pár percen át jó habosra verem a cukorral és egy csipet sóval, majd beleöntöm a tejet és lassan adagolva a lisztet. Szoktam hagyni állni fél órát, de ha nem áll, az sem baj.
Állás után belerakom az olajat, és a szódát lassan öntve hígítom a tésztát. Jól átkeverem, majd forró palacsintasütőben vagy serpenyőben kisütöm. Most öntöttvas sütőben sütöttem ki, aminek jóval kisebb az átmérője, és mivel olajozni kell a tészta alá, ezért nem olyan száraz palacsintákat kapok. Hagyom kicsit hűlni.
A trüffelkrémhez a tejszínt felforralom a mézzel. A csokoládékat összetördelem, a kávébab töretet pedig egy kis szűrőbe teszem. A forró tejszínt a kávéval telt szűrőn át öntöm a csokira, majd simára keverem a krémet. Hagyom kicsit állni, hogy szilárdabb legyen, majd elkezdem megkenni a kiterített palacsintákat úgy, hogy minden 5. palacsintát erdei gyümölcsös lekvárral kenek meg. Úgy adagoljuk a trüffelkrémet, hogy a tetejére és az oldalára is jusson majd.
Körbe holland kakaóport szitáltam rá, a tetejét pedig csokicseppekkel szórtam meg.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.