Elkészítés: A tésztához a csokoládét a vajjal megolvasztjuk. Szétválasztunk 5 tojást, a fehérjéket egy csipet sóval nagyon kemény habbá verjük. A sárgáját habosra keverjük a cukrokkal, hozzáadjuk a csokoládés vajat, és a fehérjehabbal felváltva az előre összekevert száraz hozzávalókat.
A tortaformát kikenjük vajjal, megszórjuk zsemlemorzsával, és belesimítjuk a masszát. 180 fokos sütőben 45 percig sütjük, majd további 15 percig a kikapcsolt sütőben hagyjuk. Kivesszük, a formában hagyjuk kihűlni.
Közben 1,3 dl tejszínt felforralunk, beletördelünk 20 dkg csokoládét és hűlni hagyjuk. A maradék tejszínt a porcukorral és a vaníliás cukorral kemény habbá verjük.
A szobahőmérsékletű trüffelbe annyi tejszínhabot forgatunk, amivel kellemes krémet kapunk (kb. a teljes mennyiség 2/3-a).
A tésztát 2 lapra vágjuk, az alsót megkenjük a lekvárral, rá a trüffelkrém fele jön, ráhelyezzük a felső lapot, és a külsejét is bevonjuk a trüffelkrémmel. A maradék tejszínhabbal ízlés szerint díszíthetjük a tortát.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.