Elkészítés: A tésztához a tojásokat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a meleg vizet és az étolajat. Tovább keverjük, majd óvatosan hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet is. Szilikonos sütőpapírral bélelt 20×30 cm-es tepsiben 190 fokon 20-25 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni, miután a papírt is leválasztottuk róla.
A krémhez a tejjel összekeverjük a cukrokat és a búzadarát. Felfőzzük, majd kihűtjük, a margarinnal, a túróval, a citrom levével lereszelt héjával habosra keverjük.
A piskótát visszatesszük a tepsibe, és a krémet rásimítjuk. A felezett barackkal kirakjuk úgy, hogy majd egyenlő nagyságú kockákat tudjunk vágni. Hűtőbe tesszük dermedni.
A zselatint a befőtt levével beáztatjuk (nekem egy kis vizet is kellett hozzá tenni, mert nem volt meg a mennyiség). Hozzáadjuk a cukrot, és felfőzzük. Langyosra hűtve ráöntjük a krémre, illetve a barackokra, és a hűtőbe visszatesszük.
Amikor megdermedt a zselatin, szeletelhető. Tejszínhabbal is kínálhatjuk. Jó étvágyat kívánok hozzá!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.