Elkészítés: A sütőt felmelegítjük 170 fokra. A megmosott és szárazra törölt padlizsánt hosszában kb. 1 cm vastagságúra vágjuk, majd mindegyik oldalán kb. 4-4 percig grillezzük a sütő legfelső helyén. Palacsintasütőben kevés olajon megsütjük a hosszában 1 centisre vágott paprikacsíkokat, majd kiszedjük egy tálba, és az olajon megsütjük az 1 cm vastagságúra felkarikázott leszárított krumpliszeleteket, közben megfordítjuk a padlizsánt a másik oldalára grillezni.
Egy fazékban kevés olajon megpároljuk az apróra felvágott vöröshagymát, hozzáadjuk az oregánót, a kakukkfüvet és az áttört fokhagymát, lassú tűzön kb. 10 percig pároljuk. A hagymás alaphoz hozzáadjuk a kockákra vágott paradicsomot (előtte meghámozhatjuk), majd együtt pároljuk, míg sűrűbb mártást kapunk. Megsózzuk, borsozzuk ízlés szerint. (Ha nem hámoztuk meg a paradicsomot, merülő mixerrel simára keverjük).
Egy jénai tálat kikenünk olajjal, majd a sült krumpli 1/3-át alulra rakjuk, ízesítjük, erre rakjuk a grillezett padlizsán felét, rátesszük a sült paprikák felét is. Leöntjük a mártás felével, majd újra kezdjük a sült krumpli második harmadával, ízesítés, padlizsán, sült paprika és mártás következik. Az egészet befedjük a sült krumpli harmadik harmadával, betakarjuk, majd zsupsz az előre felmelegített 180 fokos sütőbe kb. 25-30 percre, majd a fedőt levéve még egy kicsit lepirítjuk.
Tálaláskor tehetünk díszítésképp friss oregánót meg kakukkfüvet a tetejére.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.