Elkészítés: A túrót villával összetörjük, beletesszük a búzadarát, a sót, a tojássárgákat és az előre beáztatott mazsolát. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és a túróhoz keverjük, majd hűvös helyen pihentetjük.
A diós morzsát elkészítjük. Lassú tűzön a fent leírt hozzávalókat (először az olajat hevítjük fel és úgy tesszük bele a többi alapanyagot) addig pirítjuk, amíg grillázs illata nem lesz, kissé darabosabb lesz a cukor miatt.
Vizet forralunk. Laza mozdulatokkal egyforma gombócokat készítünk a túrós masszából, majd körülbelül 4-5 perc alatt megfőzzük (ne zubogjon a víz a lábasban, mert szétesnek a gombócok).
Amikor kész, a diós morzsába szedjük, rázogatva megforgatjuk benne.
Elkészítjük a csokiöntetet: a hozzávalókat a vajjal kezdve lassan összeolvaszjuk, amint egyneművé vált, levesszük a tűzről, és a túrógombócot szépen meglocsoljuk vele.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.