Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Minestrone recept
Minestrone
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Mákos guba  recept
Mákos guba
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Túrógombóc karamellel recept
recept
Rafinált

Túrógombóc karamellel

120 perc
4 adag
Költséges
2019. 12. 19.

Elkészítés

  1. Bekeverjük a túrógombóc alapot. Mindent egybemérünk, alaposan összedolgozzuk és a hűtőbe tesszük egy éjszakára.
  2. A töltelék hozzávalóit egy tálba tesszük, botmixerrel egynemű krémet készítünk belőle. Apró félgömb formákba töltjük és a fagyasztóba tesszük. Miután megfagyott összeillesztjük, hogy egy gömb formát kapjunk. Ezután 4 dkg-s gombócokat készítünk a túrógombóc masszánkból, ennek a közepébe nyomjuk be a kifagyasztott tölteléket. Enyhén sós, gyöngyöző vízben addig főzzük, míg fel nem jönnek a víz tetejére (6-8 perc).
  3. A ribizligélhez a cukrot összekeverjük az agar-agarral, hozzáadjuk a ribizlipüréhez és az egészet felforraljuk. Szobahőmérsékleten hagyjuk kihűlni, majd hűtőbe rakjuk amíg meg nem dermed. Ezután botmixerrel lepürésítjük és habzsákba töltjük.
  4. A brióshoz a tejet, vizet és a cukrot egy kis forralóba tesszük és langyosra melegítjük. Belemorzsoljuk a friss élesztőt és hagyjuk 10 perc alatt felfutni. Eközben egy üstbe belemérjük a lisztet, elkeverjük benne a sót. Hozzáadjuk a tojást, a felfuttatott élesztőt, majd apránként a vajat és addig dagasztjuk, amíg szép, egynemű tésztát nem kapunk belőle (10-15 perc). Kivajazott, kilisztezett formába tesszük és lefedve 20 percig meleg helyen kelesztjük. 165 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük, amíg a felülete szép aranybarna nem lesz. Ha bizonytalanok vagyunk, tűpróbával ellenőrizhetjük, hogy átsült-e. Ha kihűlt, szeletekre vágjuk, a szeleteket sütőben 60 fokon kiszárítjuk, majd morzsává daráljuk. Az így kapott morzsához porított barnacukrot adunk, ami a morzsa tömegének 10%-a legyen.
  5. A karamellszószhoz a tejszínt felmelegítjük. A cukrot lábasba tesszük egy nagyon kevés vízzel, pár csepp citromlével és karamellt készítünk belőle. Amikor már szép borostyán színű, vékony sugárban hozzácsurgatjuk a meleg tejszínt.
  6. A tejfölhabhoz a tejfölt kézi mixerrel összekeverjük a porcukorral, majd szifonba töltjük, és egy patront teszünk bele.
  7. A karamellfagyihoz a tojásfehérjét kikeverjük a szobahőmérsékletű karamellszósszal. A tejet a tejszínnel felmelegítjük, beletesszük a sót, hozzákeverjük a tojásos keverékhez és az egészet 85fokig melegítjük. Beletesszük a kinyomkodott lapzselatint és az egész elegyet tégelyben kifagyasztjuk. Tálalás elött Pacojet segítségével beállítjuk a kifagyasztott fagylalt állagát.

HIDEG TÚRÓGOMBÓC>>>

TÚRÓGOMBÓC, AHOGY A NAGYI KÉSZÍTI>>>

KLASSZIKUS TÚRÓGOMBÓC FAHÉJAS TEJFÖLLEL>>>

Megjegyzés
Fotó és recept: Liszt étterem.

Recept értékelése

0 / 5

0 értékelés

Friss receptek

Egyedényes lasagne recept
Recept
Egyszerű

Egyedényes lasagne

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Vaníliakrémmel töltött fánk recept
Recept
Egyszerű

Vaníliakrémmel töltött fánk

130 perc
|
16 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Preckedli, a sváb omlós linzer recept
Recept
Egyszerű

Preckedli, a sváb omlós linzer

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézes kekszes pohárdesszert recept
Recept
Egyszerű

Mézes kekszes pohárdesszert

15 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sült pulykaszárny káposztaágyon recept
Recept
Egyszerű

Sült pulykaszárny káposztaágyon

135 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Füstölt lazacos tésztasaláta recept
Recept
Egyszerű

Füstölt lazacos tésztasaláta

20 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

A legfinomabb borleves recept
Recept
Egyszerű

A legfinomabb borleves

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Fekete-erdő pohárkrém recept
Recept
Egyszerű

Fekete-erdő pohárkrém

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

Panettone recept
Recept
Mester

Panettone

275 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézeskalács-házikó recept
Recept
Mester

Mézeskalács-házikó

190 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Vietnámi tojásos tekercs recept
Recept
Egyszerű

Vietnámi tojásos tekercs

15 perc
|
2 adag
|
Átlagos
Nguyen Heni szerző profilképe

Nguyen Heni

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.