Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Mákos guba  recept
Mákos guba
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Túrógombóc karamellel recept
recept
Rafinált

Túrógombóc karamellel

120 perc
4 adag
Költséges
2019. 12. 19.

Elkészítés

  1. Bekeverjük a túrógombóc alapot. Mindent egybemérünk, alaposan összedolgozzuk és a hűtőbe tesszük egy éjszakára.
  2. A töltelék hozzávalóit egy tálba tesszük, botmixerrel egynemű krémet készítünk belőle. Apró félgömb formákba töltjük és a fagyasztóba tesszük. Miután megfagyott összeillesztjük, hogy egy gömb formát kapjunk. Ezután 4 dkg-s gombócokat készítünk a túrógombóc masszánkból, ennek a közepébe nyomjuk be a kifagyasztott tölteléket. Enyhén sós, gyöngyöző vízben addig főzzük, míg fel nem jönnek a víz tetejére (6-8 perc).
  3. A ribizligélhez a cukrot összekeverjük az agar-agarral, hozzáadjuk a ribizlipüréhez és az egészet felforraljuk. Szobahőmérsékleten hagyjuk kihűlni, majd hűtőbe rakjuk amíg meg nem dermed. Ezután botmixerrel lepürésítjük és habzsákba töltjük.
  4. A brióshoz a tejet, vizet és a cukrot egy kis forralóba tesszük és langyosra melegítjük. Belemorzsoljuk a friss élesztőt és hagyjuk 10 perc alatt felfutni. Eközben egy üstbe belemérjük a lisztet, elkeverjük benne a sót. Hozzáadjuk a tojást, a felfuttatott élesztőt, majd apránként a vajat és addig dagasztjuk, amíg szép, egynemű tésztát nem kapunk belőle (10-15 perc). Kivajazott, kilisztezett formába tesszük és lefedve 20 percig meleg helyen kelesztjük. 165 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük, amíg a felülete szép aranybarna nem lesz. Ha bizonytalanok vagyunk, tűpróbával ellenőrizhetjük, hogy átsült-e. Ha kihűlt, szeletekre vágjuk, a szeleteket sütőben 60 fokon kiszárítjuk, majd morzsává daráljuk. Az így kapott morzsához porított barnacukrot adunk, ami a morzsa tömegének 10%-a legyen.
  5. A karamellszószhoz a tejszínt felmelegítjük. A cukrot lábasba tesszük egy nagyon kevés vízzel, pár csepp citromlével és karamellt készítünk belőle. Amikor már szép borostyán színű, vékony sugárban hozzácsurgatjuk a meleg tejszínt.
  6. A tejfölhabhoz a tejfölt kézi mixerrel összekeverjük a porcukorral, majd szifonba töltjük, és egy patront teszünk bele.
  7. A karamellfagyihoz a tojásfehérjét kikeverjük a szobahőmérsékletű karamellszósszal. A tejet a tejszínnel felmelegítjük, beletesszük a sót, hozzákeverjük a tojásos keverékhez és az egészet 85fokig melegítjük. Beletesszük a kinyomkodott lapzselatint és az egész elegyet tégelyben kifagyasztjuk. Tálalás elött Pacojet segítségével beállítjuk a kifagyasztott fagylalt állagát.

HIDEG TÚRÓGOMBÓC>>>

TÚRÓGOMBÓC, AHOGY A NAGYI KÉSZÍTI>>>

KLASSZIKUS TÚRÓGOMBÓC FAHÉJAS TEJFÖLLEL>>>

Megjegyzés
Fotó és recept: Liszt étterem.

Recept értékelése

Friss receptek

Zserbó (glutén-, tej- és tojásmentes) recept
Recept
Bonyolult

Zserbó (glutén-, tej- és tojásmentes)

90 perc
|
0 adag
|
Költséges
Gluténmentes Íz-Lik szerző profilképe

Gluténmentes Íz-Lik

Darálós keksz, ahogy a nagyi készíti recept
Recept
Bonyolult

Darálós keksz, ahogy a nagyi készíti

45 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Diós és mákos bejgli egyszerűen recept
Recept
Mester

Diós és mákos bejgli egyszerűen

85 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Tündi konyha szerző profilképe

Tündi konyha

Néró teasütemény recept
Recept
Egyszerű

Néró teasütemény

40 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sütőben sült egyszerű fasírtgolyó recept
Recept
Egyszerű

Sütőben sült egyszerű fasírtgolyó

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Klasszikus kocsonya recept
Recept
Mester

Klasszikus kocsonya

120 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Nemes-Pádár Csilla szerző profilképe

Nemes-Pádár Csilla

Epres-tejfölös süti recept
Recept
Egyszerű

Epres-tejfölös süti

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Szabó Enikő szerző profilképe

Szabó Enikő

Zsebes karaj recept
Recept
Egyszerű

Zsebes karaj

180 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Buzás Péter szerző profilképe

Buzás Péter

Tejszínes fokhagymakrémleves  recept
Recept
Egyszerű

Tejszínes fokhagymakrémleves

25 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Citromos kevert süti recept
Recept
Egyszerű

Citromos kevert süti

65 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Pataky Krisztina szerző profilképe

Pataky Krisztina

Krémes gombás csirke recept
Recept
Egyszerű

Krémes gombás csirke

30 perc
|
2 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Krémes spenótfőzelék recept
Recept
Egyszerű

Krémes spenótfőzelék

30 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.