Bekeverjük a túrógombóc alapot. Mindent egybemérünk, alaposan összedolgozzuk és a hűtőbe tesszük egy éjszakára.
A töltelék hozzávalóit egy tálba tesszük, botmixerrel egynemű krémet készítünk belőle. Apró félgömb formákba töltjük és a fagyasztóba tesszük. Miután megfagyott összeillesztjük, hogy egy gömb formát kapjunk. Ezután 4 dkg-s gombócokat készítünk a túrógombóc masszánkból, ennek a közepébe nyomjuk be a kifagyasztott tölteléket. Enyhén sós, gyöngyöző vízben addig főzzük, míg fel nem jönnek a víz tetejére (6-8 perc).
A ribizligélhez a cukrot összekeverjük az agar-agarral, hozzáadjuk a ribizlipüréhez és az egészet felforraljuk. Szobahőmérsékleten hagyjuk kihűlni, majd hűtőbe rakjuk amíg meg nem dermed. Ezután botmixerrel lepürésítjük és habzsákba töltjük.
A brióshoz a tejet, vizet és a cukrot egy kis forralóba tesszük és langyosra melegítjük. Belemorzsoljuk a friss élesztőt és hagyjuk 10 perc alatt felfutni. Eközben egy üstbe belemérjük a lisztet, elkeverjük benne a sót. Hozzáadjuk a tojást, a felfuttatott élesztőt, majd apránként a vajat és addig dagasztjuk, amíg szép, egynemű tésztát nem kapunk belőle (10-15 perc). Kivajazott, kilisztezett formába tesszük és lefedve 20 percig meleg helyen kelesztjük. 165 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük, amíg a felülete szép aranybarna nem lesz. Ha bizonytalanok vagyunk, tűpróbával ellenőrizhetjük, hogy átsült-e. Ha kihűlt, szeletekre vágjuk, a szeleteket sütőben 60 fokon kiszárítjuk, majd morzsává daráljuk. Az így kapott morzsához porított barnacukrot adunk, ami a morzsa tömegének 10%-a legyen.
A karamellszószhoz a tejszínt felmelegítjük. A cukrot lábasba tesszük egy nagyon kevés vízzel, pár csepp citromlével és karamellt készítünk belőle. Amikor már szép borostyán színű, vékony sugárban hozzácsurgatjuk a meleg tejszínt.
A tejfölhabhoz a tejfölt kézi mixerrel összekeverjük a porcukorral, majd szifonba töltjük, és egy patront teszünk bele.
A karamellfagyihoz a tojásfehérjét kikeverjük a szobahőmérsékletű karamellszósszal. A tejet a tejszínnel felmelegítjük, beletesszük a sót, hozzákeverjük a tojásos keverékhez és az egészet 85fokig melegítjük. Beletesszük a kinyomkodott lapzselatint és az egész elegyet tégelyben kifagyasztjuk. Tálalás elött Pacojet segítségével beállítjuk a kifagyasztott fagylalt állagát.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.