Elkészítés: A tortaformát kevés vajjal kikenjük, és darált mandulával megszórjuk a vajas felületet. Erre jön majd a tészta (ha elkészítettük).
A tojásokat szétválasztjuk, a tojássárgákat a cukorral, majd a vajjal habosra keverjük. A citromot forró vízben alaposan megmossuk, a héját lereszeljük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük a sóval, majd a lisztes-keményítős-sütőporos egyveleggel, valamit a citrom héjával és levével óvatosan összedolgozzuk.
180 fokra előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük. Ha elkészült, 10 percig a kikapcsolt sütőben hagyjuk, majd rácsra téve hűtjük.
A krémhez a túrót a cukrokkal, a citromhéjjal és -lével alaposan kikeverjük. A tejszínt a habfixálóval felverjük, majd óvatosan a túrós masszához keverjük. Ezzel töltjük meg a tésztát. Ha jut a tetejére is, az külön jó!
Mázhoz 6 evőkanál porcukrot 3 evőkanál citromlével összedolgozzuk, majd a torta tetejére simítjuk. Citromkarikákkal díszíthetjük.
Másnapra érik össze, akkor a legfinomabb, tálalálás előtt 10-15 perccel vegyük ki a hűtőből.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.