Elkészítés: A túrót villával összetöröm, hozzáöntöm a tojást, a darát, ízesítem cukorral, a vaníliás cukorral, citromhéjjal, mazsolával, belekeverem a darát.
Az almát meghámozom, durván lereszelem, meglocsolom a citromlével, ízesítem cukorral, fahéjjal, kb. 10 perc múlva a kiengedett levéből gyengén kicsavarom.
A sütőporral elkevert lisztet átszitálom, majd benne a vajat elmorzsolom. Hozzáadom a többi belevalót, és rugalmas tésztát gyúrok, pár percig pihentetem.
A tésztát 1/3-2/3 arányban elvágom, a nagyobbik felét kinyújtom, és közepes méretű kikent tepsibe egyengetem. Elosztom rajta a túrótölteléket, majd rajta az almatölteléket is. A maradék tésztából berácsozom a tetejét.
Kevés cukros tejjel megkenem a rácsokat, és előmelegített 190 fokos sütőben kb. 40 perc alatt megsütöm.
Ha kihűlt, kockára vágom, porcukorral megszitálva kínálom.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.