Elkészítés: A lisztet átszitáljuk. Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A liszthez adjuk a cukrot, a csipet sót, a tojások sárgáját, az olvasztott vajat és a felfuttatott élesztőt. Begyúrjuk a tésztát, jól kidolgozzuk, és kb. 50 percet meleg helyen kelesztjük.
A töltelékhez a túrót villával összetörjük, majd a vaníliás cukorral, a reszelt citromhéjjal, a tejföllel és ízlés szerinti cukorral összekeverjük.
A tésztát 3-4 mm vastag téglalap alakra nyújtjuk. Megkenjük olvasztott vajjal, kb 10*15-ös téglalapokra vágjuk, ráhalmozzuk a tölteléket. Szorosan felcsavarjuk a tésztát, mint a bejglit. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. 15-20 percet hagyjuk pihenni, majd megkenjük egész tojással.
Előmelegített sütőben (200 Celsius fok) 25-30 perc alatt megsütjük. Még forrón megkenjük vaníliás-cukros tejjel, ettől finomabb és puhább lesz.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.