Elkészítés: A tésztához válasszuk széjjel a tojásokat. A sárgákat habosítsuk fel a vízzel és a 6 dkg cukorral, majd forgassuk bele a maradék cukorral keményre felvert tojásfehérjét. Végül keverjük hozzá a sütőporral és mákkal elkevert lisztet és az olajat.
Öntsük a masszát sütőpapírral bélelt 30x26 cm-es sütőlapra, 200 fokra előmelegített sütőben 12 percig süssük. Légkeverés legyen bekapcsolva. Ezután lisztezett deszkára borítsuk a lapot, és húzzuk le róla a papírt. Fordítsuk meg a papírt, és a tiszta felébe tekerjük fel a roládot.
A túrókrémhez keverjük simára a vajat a cukorral, a vaníliás cukorral, valamint a szobahőmérsékletű túróval.
A lekvárhoz főzzük fel a cukorral és a fűszerekkel a felszeletelt fügét, a citromhéjjal és a levével ízesítsük. Főzzük sűrűre, majd a vízben oldjuk fel a keményítőt, és keverjük a fügéhez. Hagyjuk kihűlni. Én előző nap készítettem el, mert úgy tökéletes, és hamarabb elkészülünk vele.
Csomagoljuk ki a papírból a roládot, kenjük meg a lekvárral, a túrókrém 2/3 részét kenjük a lekvárra. Szorosan tekerjük fel a papírral újra, tegyük 2 órára a hűtőbe.
Ezután távolítsuk el a papírt róla, és tegyük tortapapírral fedett tálcára. Kenjük meg a piskótatekercset a maradék krémmel. A felezett fügével díszítve tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.