Elkészítés: A piskótához a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét 2 evőkanál vízzel félig felverjük, majd hozzáadunk 10 dkg porcukrot, és keményre verjük.
A tojások sárgáját 2 evőkanál vízzel, 15 dkg porcukorral habosra keverjük, majd felváltva hozzákeverjük a fehérjéből vert habot és a sütőporral elkevert lisztet.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük, és egy kerek tortaformának csak az alját vajazzuk, lisztezzük. 20 perc elteltével fogpiszkálóval ellenőrizzük, megsült-e a piskóta, hamarabb nem szabad kinyitni a sütőajtót, mert összeesik a tészta. Miután kihűlt, 4 lapra vágjuk.
A krémhez a joghurtot lassú tűzön felfőzzük (nem forraljuk), hozzáadunk 1 csomag vaníliás cukrot, 5 dkg porcukrot, és a zselatint. Hagyjuk kihűlni.
A túrót elkeverjük a másik vaníliás cukorral, majd a kihűlt joghurthoz adjuk, utána belekeverünk 4 gerezdekre szedett mandarint.
A tejszínt keményre verjük, 1/3 részét a krémhez keverjük.
A piskótalapokat megtöltjük: az első lapra a barackos krém felét, a másodikra baracklekvárt, a harmadikra a krém másik felét kenjük, majd lefedjük a negyedik lappal.
A maradék tejszín 1/3 részét elkeverjük annyi kakaóporral, hogy szép sötétbarna legyen. A fehér meg barna habbal és mandaringerezdekkel díszítjük.
Jó étvágyat!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.