Előkészítés: A lisztet tálba szitáljuk, elkeverjük a sütőporral. A túrót villával áttörjük. Az aszalt barackot, az oranzsátot, a citronátot apróra vágjuk. Kivajazunk egy nagy tepsit. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük.
Elkészítés: A lágy vajat habverővel habosra keverjük. Beledolgozzuk a cukrot, a citrom héját, a tojást, a túrót és 3 evőkanál lisztet. Végül a maradék lisztet is belekeverjük. Hozzáadjuk a mandulát, az aszalt barackot, az oranzsátot, a citronátot, a mazsolát, és a tésztát alaposan összedolgozzuk. A tésztát téglalap alakúra nyújtjuk, harmadoljuk (kezünkkel kissé benyomjuk a harmadok határán), és a két szélső harmadot középre behajtjuk. A tepsire emeljük, és a sütőben kb. 60 percig sütjük. A forró kalácsot azonnal megkenjük vajjal, és vastagon megszórjuk porcukorral.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra 30 perc múlva
1 szelet: 350 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.