Előkészítés: A lisztet tálba szitáljuk, elkeverjük a sütőporral. A túrót villával áttörjük. Az aszalt barackot, az oranzsátot, a citronátot apróra vágjuk. Kivajazunk egy nagy tepsit. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük.
Elkészítés: A lágy vajat habverővel habosra keverjük. Beledolgozzuk a cukrot, a citrom héját, a tojást, a túrót és 3 evőkanál lisztet. Végül a maradék lisztet is belekeverjük. Hozzáadjuk a mandulát, az aszalt barackot, az oranzsátot, a citronátot, a mazsolát, és a tésztát alaposan összedolgozzuk. A tésztát téglalap alakúra nyújtjuk, harmadoljuk (kezünkkel kissé benyomjuk a harmadok határán), és a két szélső harmadot középre behajtjuk. A tepsire emeljük, és a sütőben kb. 60 percig sütjük. A forró kalácsot azonnal megkenjük vajjal, és vastagon megszórjuk porcukorral.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra 30 perc múlva
1 szelet: 350 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.