Elkészítés: A tejet langyosra melegítjük, elkeverünk benne 1 kanál cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. Közben egy tálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a vajat, csipet sót, beleszitáljuk a porcukrot, és hozzáadjuk a felfuttatott élesztöt. Jól összedolgozzuk, kemény tésztává gyúrjuk. Ezután 12 egyforma részre osztjuk, golyókat formálunk a tésztából, és 1 órát hideg helyen (15 fok) letakarva pihentetjük.
Közben a túrót egy tálban villával összetörjük, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a mazsolát és a tojássárgáját, jól összekeverjük.
Lisztezett deszkán a golyókat oválisra kinyújtjuk, 1 evökanál tölteléket beleteszünk, majd a tészta szélét megkenjük a tojássárgájával, és kifli alakot formálunk belöle. A kifliket sütöpapírral bélelt tepsire rakjuk. Letakarva 20 percig hideg helyen pihentetjük. A sütöt 190 fokra előmelegítjük. A kifliket megkenjük tojássárgájával, megszórjuk a mandulaforgácsokkal, és kb. 30-35 perc alatt szép pirosra sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.