Elôkészítés: A tepsit (40 x 30 cm) kibéleljük sütôpapírral, majd félretesszük. A sütôt elômelegítjük.
Elkészítés: A lisztet egy keverôedénybe szitáljuk, és az élesztôvel jól összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) elôször alacsonyabb, majd magasabb fokozaton kb. 5 perc alatt jól összedolgozzuk. A tésztát letakarva meleg helyen kelni hagyjuk, amíg az szemmel láthatóan megnô. A tésztát enyhén belisztezett munkalapon még egyszer jól átgyúrjuk, és négy egyenlô részre osztjuk. Formázzunk kb. 40 cm hosszú hengereket a tésztából, és helyezzük a tepsibe. Kenjük meg a bagettek tetejét kevés vízzel, majd ízlés szerint szórjuk meg köménymaggal, mákkal, szezámmaggal vagy durva szemû sóval. Végül a tetejüket ferdén vágjuk be, és hagyjuk a tésztát még kb. 30 percig meleg helyen kelni. A tepsit a sütô középsô részébe toljuk, és a bagetteket megsütjük.
Alsó és felsô fûtés: kb. 200 °C (elômelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (elômelegítve)
Gáz: 3_4. fokozat (elômelegítve)
Sütési idô: kb. 25 perc
2024.11.29.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.