Elkészítés: A megmosott tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgákat a cukorral fehéredésig habosra keverjük, hozzáadjuk a vizet, a sót, a kakaóport, az étolajat, mellyel jól összedolgozzuk.
A tojások fehérjéből kemény habot verünk, és fakanállal beledolgozzuk az előző masszába. A lisztet a sütőporral elkeverjük, fokozatosan beleszitáljuk, és lazán belekeverjük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a tésztamasszát, és előmelegített sütőben, 180 C-fokon 15-20 percig sütjük.
Amíg sül a tészta, elkészítjük a krémet. A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd beledolgozzuk a túrót és a vaníliás cukrot.
Ha kihűlt a tészta, könnyen kiboríthatjuk egy táblára. Rákenjük a túrókrémet, elrendezzük rajta a kimagozott, lecsepegtetett meggyet úgy, hogy minden 4x4 cm-es kockába jusson 1 szem. (Így könnyebb lesz szeletelni.)
A tetejére zselét készítünk: a zselatint elkeverjük a cukorral és a vízzel, majd hozzáadjuk a gyümölcslevet. Forrástól számítva 1 percig főzzük. Végül fokozatosan ráöntjük a langyos zselét a túrókrémre. A túró peremét magasabban hagyjuk, hogy le ne folyjon a zselé.
Fél óra múlva vizes késsel szeleteljük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.