Elkészítés: A tésztához a lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a cukrot, a sütőport, majd a tojássárgáját. Végül belecsorgatjuk a felolvasztott vajat, morzsalékossá gyúrjuk, és letakarva kb. 20 percre hűvös helyre tesszük. Közben az almát megtisztítjuk, cikkekre vágjuk, és 5 dkg cukorral meg a fahéjjal ízesített vízben megpároljuk. A morzsalékos tésztát margarinnal kikent tepsibe nyomkodjuk, majd elosztjuk rajta az almát. A túrós töltelékhez a tojásokat szétválasztjuk. A vajat a maradék cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk az átpasszírozott túrót, a citromlevet, a tojássárgáját és a búzadarát. Belevegyítjük a kemény habbá vert tojásfehérjét is, és a túrókrémet az almára simítjuk. A pitét előmelegített sütőbe toljuk, és 200 fokon 40 percig sütjük. Kockákra vágva, porcukorral meghintve kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.