Elkészítés: A sütőt 175 fokra előmelegítettem. A tortaformát sütőpapírral béleltem úgy, hogy az oldalára és az aljára egyaránt jutott - kevés vajjal rögzítettem. A kekszmorzsát a hideg vajjal és a nádcukorral, valamint 1 evőkanál borpárlattal gyorsan összedolgoztam, az előkészített forma aljára simítottam, alaposan lenyomkodtam. Az előmelegített sütőbe helyeztem.
A tojásokat szétválasztottam, a fehérjét kemény habbá vertem, a sárgáját a ricottával, a mascarponéval, a porcukorral habosra kevertem, folyamatos keverés mellett hozzáadtam a borpárlatot és a vanília-kivonatot, majd óvatosan beleszitáltam a keményítőt, végül hablapáttal beleforgattam a fehérjehabot.
A sütőből kivettem a kekszalapot - nagyjából 8-10 perc alatt a teteje kissé megszilárdult -, majd rákanalaztam a ricottás krémet, további 30-35 percen át sütöttem 170 fokra mérsékelt sütőben.
Rácson hűlni hagytam, még langyosan ráhalmoztam a fagyos áfonyát és a friss, feldarabolt szamócát, vaníliával kevert porcukorral meghintettem, és 1-1,5 órát pihentettem a hűtőszekrényben.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.