Elkészítés: A darált húsból, áztatott zsemléből, tojásokból, fűszerekből a szokásos módon elkészítjük a fasírtalapot, és kb. 12 részre osztjuk. A szeletelt baconből egy darabka alufóliára 2 szeletet kiterítünk, erre félig kisimítva 1 adag fasírthúst teszünk, közepére 1 db kis uborkát (vagy tetszés szerint fetát) teszünk, és rolád módjára feltekerjük az alufólia segítségével úgy, hogy a szalonna körbetekerje a húst. Ha elkészültek a tekercsek, a burgonyát uborkagyalun legyaluljuk 1 tepsibe, megylocsoljuk a tejszínnel. A tekercseket rácsra helyezzük, a rácsot a burgonya fölé tesszük, és együtt középmeleg sütőben készre sütjük.
Melegen a tejszínes burgonyával és salátával kítűnő, de hidegen hidegtálra vagy szendvicsbe téve is nagyon finom.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.