Elkészítés: A gombóchoz felkockázzuk apróra a sonkát és a kenyeret, finomra vágjuk a petrezselymet és a zöldhagymát. A tojást felütjük, hozzáadjuk a tejet és az olvasztott vajat, majd a kenyeret, a sonkát és a zöldfűszereket, homogén masszává keverjük, végül belekeverjük a lisztet. Félretesszük pihenni.
A leveshez a pórét felkarikázzuk, vajon megdinszteljük, hozzáöntjük a bort és az alaplét, felforraljuk, 10-15 percig lassan főzzük. Hozzáöntjük a tejszínt, sózzuk, és a pici vízzel elkevert keményítővel besűrítjük.
A jégcsapretket és a céklát megtisztítjuk, felkarikázzuk, ha mutatósra szeretnék, kiszúróformával alakzatokat is szúrhatunk a szeletekből, külön sós vízben megfőzzük. A szeletelt sonkát serpenyőben, nagyon alacsony hőmérsékleten ropogósra sütjük.
A sonkás masszából kis gombócokat formázunk, és forró vízben megfőzzök, majd leszűrjük.
Tálaláskor a gombócokra merjük a levest, a főtt céklával és retekkel, valamint a sonkachips-szel díszítjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.