Elkészítés: 1.) A tojásfehérjét egy pici sóval kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a tojássárgáját, a porcukrot és a vaníliás cukrot, végül a lisztet.
2.) A tészta 1/3 részét külön keverőtálba tesszük, és hozzákeverünk 1 evőkanál kakaót.
3.) Kivajazunk-lisztezünk egy tortaformát és egy kisebb sütőformát. A tortaformába beleöntjük az alap tésztát, a kis formába pedig a kakaósat, és előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük mindkettőt. Ha nem ragad a tű, kivesszük a tésztákat.
4.) A tortaformában hagyjuk kihűlni a világos alaptésztát, a kakaósat viszont kiborítjuk, felkockázzuk, és egy mélyebb tálba tesszük. Leöntjük annyi sziruppal (15 dkg cukorból és a meggybefőtt levéből készítsük), hogy kellemesen elázzon, majd hozzáadjuk a diót, a meggyet, a rumaromát, és alaposan összekeverjük. Megkóstoljuk, és ha elég szaftos és finom, konyhai botmixerrel krémesre turmixoljuk a tölteléket.
5.) A tortaformából kivesszük a tortalapot, amit kettévágunk, és az alsó felét egy tálra tesszük. Megkenjük bodzalekvárral, és rásimítjuk a tölteléket. Mielőtt rátennénk a felső tortalapot, annak az alját is megkenjük bodzalekvárral.
6.) A puncs ízű mázat kikeverjük 3-4 teáskanál vízzel, és szépen a tortára simítjuk, majd 1 napra a hűtőbe tesszük, hogy öszeérjenek az ízek.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.