Elkészítés: A marhahússzeleteket kiklopfoljuk, olajban mindkét oldalát átsütjük. Félretesszük.
A mártáshoz a zöldségeket megtisztítjuk, a hagymát is és karikákra vágjuk.
Az olajat egy lábasba öntjük, a kisebb kockákra vágott szalonnát megpirítjuk, a cukrot beleszórjuk, karamellizáljuk. A zöldségeket hozzáadjuk, pár percig együtt pirítjuk, vízzel felöntjük, borsozzuk, a babérlevelet beletesszük. Az átsütött hússzeleteket beletesszük, és fedő alatt puhára pároljuk.
A húsokat kivesszük, a zöldségeket kipürésítjük, majd a liszttel elkevert tejföllel behabarjuk.
A knédlihez az élesztőt 1 dl langyos vízben a cukorral összekeverjük, felfuttatjuk. A lisztet egy kelesztőtálba tesszük, hozzákeverjük a sót, beleütjük a tojást, hozzáadjuk a megkelt élesztőt, és a többi langyos vízzel szép hólyagosra kidagasztjuk. Olajjal kikent tálba tesszük, olajjal a tésztát is megkenjük, duplájára kelesztjük.
Egy lábas aljába kétujjnyi vizet teszünk, egy szűrő alját kibéleljük szilikonos sütőpapírral, és a kis gombócokra formázott tésztát beletesszük (3 db fért bele az edénybe). Fedő alatt, nagy lángon 10-15 perc alatt a gombócok, a knédli készre fő. A fedőt közben nem szabad levenni!
A vadast a knédlivel tálaljuk, a hússzeleteket a mártással leöntjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.