Elkészítés: Feltesszük a húst hideg vízben főni. Ha félig megpuhult, hozzáadjuk a zöldségféléket. Addig főzzük, míg a hús meg nem puhul, ekkor a húst kiemeljük.
A főzőlevet beforraljuk kb. felére, besűrítjük a liszttel, és botmixerrel leturmixoljuk.
A zsemléket kockákra vágjuk, sütőben pirosra sütjük. Ha kihűlt, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a finomra vágott petrezselyemzöldet és a tejet. Szükséges mennyiségű liszttel közepesen lágy tésztát gyúrunk, gombócokat formálunk belőle, amiket forrásban lévő vízben kb. 10 percig főzünk.
Tálaláskor a húst szeletekre vágjuk, mellétesszük a gombócokat, majd a szósszal leöntjük.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.