Előkészítés:
A húst megmossuk, leszárítjuk, és ha nem szeletelt, 4 szeletre vágjuk, majd megsózzuk.
Elkészítés:
1. Az olívaolajat felmelegítjük a vaj felével, és megsütjük rajta a hússzeleteket. Amikor kész, megszórjuk a petrezselyemmel, és a vaj másik felét is rátesszük. Félretesszük.
2. A körethez felforrósítjuk a vajat, megpirítjuk rajta a fagyos zöldségeket. Kevés vizet öntünk alá, megsózzuk, és puhára pároljuk.
3. Habart tojás
A tojásokat felütjük egy fémtálkába, összekeverjük a tejszínnel és a sóval. Vizet forralunk egy akkora edényben, amire a tojásos tálkát rá tudjuk ültetni, és amikor forr alaltta a víz, beletesszük a vajat, és a vízgőzön, habverővel folyamatosan kevergetjük. Amikor a tojás még nem szilárdult meg teljesen, levesszük a tálat vízről.
4. Tálalásnál alulra teszünk kevés habart tojást, rá a húst, majd ismét habart tojást, és meglocsoljuk a vajas petrezselymes szafttal. A párolt zöldségekkel kínáljuk. Adhatunk mellé burgonyapürét is.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.