Előkészítés: Az aszalt gyümölcsöket annyi vízbe, amennyi ellepi, beáztatjuk. Beletesszük a fahéjrudat és a szegfűszeget. Egy éjszakán át állni hagyjuk.
Elkészítés: Másnap a gyümölcsöket a vízzel együtt felforraljuk, belekeverünk 8 dkg cukrot, még egyszer felforraljuk, és hagyjuk kihűlni. A lisztet összekeverjük a sütőporral, és tálba szitáljuk. Hozzáadjuk a 15 dkg cukrot, a vaníliás cukrot, a citromhéjat, a tojást, a szilvapálinkát, apróbb darabokban a vajat, és gyors mozdulatokkal összedolgozzuk. Nagy lábosban vagy fritőzben felforrósítjuk a vajat vagy olajat 180 fokra. A tésztából két evőkanál segítségével galuskákat szaggatunk ki, és azonnal a forró zsiradékba tesszük. Aranyszínűre sütjük, és konyhai papírkendőre tesszük. Lecsepegtetjük, és azonnal megszórjuk fahéjas porcukorral. A galuskákhoz a gyümölcsöket kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.