Előkészítés: Az aszalt gyümölcsöket annyi vízbe, amennyi ellepi, beáztatjuk. Beletesszük a fahéjrudat és a szegfűszeget. Egy éjszakán át állni hagyjuk.
Elkészítés: Másnap a gyümölcsöket a vízzel együtt felforraljuk, belekeverünk 8 dkg cukrot, még egyszer felforraljuk, és hagyjuk kihűlni. A lisztet összekeverjük a sütőporral, és tálba szitáljuk. Hozzáadjuk a 15 dkg cukrot, a vaníliás cukrot, a citromhéjat, a tojást, a szilvapálinkát, apróbb darabokban a vajat, és gyors mozdulatokkal összedolgozzuk. Nagy lábosban vagy fritőzben felforrósítjuk a vajat vagy olajat 180 fokra. A tésztából két evőkanál segítségével galuskákat szaggatunk ki, és azonnal a forró zsiradékba tesszük. Aranyszínűre sütjük, és konyhai papírkendőre tesszük. Lecsepegtetjük, és azonnal megszórjuk fahéjas porcukorral. A galuskákhoz a gyümölcsöket kínáljuk.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.