Elkészítés: A tésztához a keverőtálba kimérem a lisztet, hozzárakom a sót, az ecetet, a mikróban felolvasztott vajat, és roborgéppel keverem. A vizet nem egyszerre öntöm hozzá, hanem apránként, mert a liszttől függ, hogy mennyi vizet vesz fel. Ha kikevertem, egy tálba teszem, és a hűtőbe rakom pihenni addig, amíg a ragut elkészítem.
A csirkemellet apró kockára vágom, a vöröshagymát is felkockázom, a paradicsomot negyedekre vágom. Kevés olajon megpirítom a hagymát, majd a csirkemellet hozzáadom, megpirítom és pici vizet adok hozzá, fűszerezem. Félkészre párolom, majd hozzáadom a tejszínt és a negyed paradicsomokat, amiket a fakanállal szétnyomkodok. Felforralom és félreteszem.
A tésztát kinyújtom, és 10 cm-es korongokat szaggatok belőle. A ragut a korong közepére púpozom, a tésztát összahajtom, félholdakat formázok belőle.
Tepsibe sütőpapírt teszek, és a holdacskákat egymás mellé helyezem. Felvert tojással megkenem a tésztát, és 170 fokos sütőben aranybarnára sütöm (kb. 20 perc).
Ezalatt a mártáshoz finomra vágom a lilahagymát, és a megmaradt ragulevével és a paradicsommal, amit szintén negyedekre vágtam összepirítom, majd fűszerezem, hozzáöntöm a paradicsomlét és a tejszínt. Ha összerottyant, turmixgépbe teszem és pürésítem. Utána vissza a serpenyőbe, és a megfelelő sűrűségűre hígítom tejszínnel. A csirkés tésztabatyukkal tálalom.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.