Elkészítés: A tésztához a keverőtálba kimérem a lisztet, hozzárakom a sót, az ecetet, a mikróban felolvasztott vajat, és roborgéppel keverem. A vizet nem egyszerre öntöm hozzá, hanem apránként, mert a liszttől függ, hogy mennyi vizet vesz fel. Ha kikevertem, egy tálba teszem, és a hűtőbe rakom pihenni addig, amíg a ragut elkészítem.
A csirkemellet apró kockára vágom, a vöröshagymát is felkockázom, a paradicsomot negyedekre vágom. Kevés olajon megpirítom a hagymát, majd a csirkemellet hozzáadom, megpirítom és pici vizet adok hozzá, fűszerezem. Félkészre párolom, majd hozzáadom a tejszínt és a negyed paradicsomokat, amiket a fakanállal szétnyomkodok. Felforralom és félreteszem.
A tésztát kinyújtom, és 10 cm-es korongokat szaggatok belőle. A ragut a korong közepére púpozom, a tésztát összahajtom, félholdakat formázok belőle.
Tepsibe sütőpapírt teszek, és a holdacskákat egymás mellé helyezem. Felvert tojással megkenem a tésztát, és 170 fokos sütőben aranybarnára sütöm (kb. 20 perc).
Ezalatt a mártáshoz finomra vágom a lilahagymát, és a megmaradt ragulevével és a paradicsommal, amit szintén negyedekre vágtam összepirítom, majd fűszerezem, hozzáöntöm a paradicsomlét és a tejszínt. Ha összerottyant, turmixgépbe teszem és pürésítem. Utána vissza a serpenyőbe, és a megfelelő sűrűségűre hígítom tejszínnel. A csirkés tésztabatyukkal tálalom.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.