Elkészítés: A tejet elkevertem a cukorral, majd lassú tűzön, folyamatosan kevergetve elkezdtem főzni. Kb. 50 perc alatt a cukros tej besűrűsödött, harmadára főtt, és nagyon lassan elkezdett karamellizálódni.
Amikor már nyúlósan sűrű és szép karamellszínű lett, elvált az edény aljától, akkor elzártam alatta a tüzet. Nagyon kell figyelni, és tényleg folyamatos keverést igényel, nehogy leégjen! Azonnal hozzáadtam a hideg vajat, fakanállal kevertem 2 percig, ezalatt a vaj teljesen felolvadt, és omlóssá tette a karamellt.
Sütőpapírra simítottam, hagytam teljesen kihűlni, csak ezután szeleteltem fel.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.