Elkészítés: Mielőtt nekilátnék a lángosnak, elkészítem a pudingot, azaz fél liter tejet felforralok 4 evőkanál cukorral, egy kevés tejjel elkeverem a pudingport, és a forró tejhez öntöm, majd addig főzöm, amíg be nem sűrűsödik.
Aztán jöhet a lángostészta: először is kimérem a lisztet, és belekeverek 1 teáskanál fahéjat. A langyos vízbe beleteszem a cukrot és elkeverem, majd belemorzsálom az élesztőt, amit megkevergetek, hogy elolvadjon a vízben. Amikor ez megtörtént, hozzáöntöm a fahéjas lisztet, lazán összegyúrom, majd belekeverem a reszelt almát is, és alaposan összegyúrom, hogy az alma mindenhova jusson a tésztában.
Következik 30 perc pihentetés, ezután a tésztát meglocsolom az olajjal, és jól eloszlatom az alján és a tetején is, majd egy olajos sütőpapírra teszem a 8 kis gombócra osztott lángostésztát.
Mindegyiket szépen szétnyújtom kb. kör alakúra, a közepére 1-2 evőkanál pudingot halmozok, majd az egyik végét ráhajtom a másikra (azaz félkör alakú lángost kapok), aminek a végeit alaposan összenyomkodom.
Ezután tűzforró, bő olajba dobom, és aranysárgára sütöm. Az olajból kivéve hagyom kicsit hűlni, majd porcukorral szórom a tetejét, és már lehet is fogyasztani! Jó étvágyat hozzá!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.