Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Csupacsokis brownie
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Dubarry-csirkemell
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Hagymás rostélyos
Klasszikus stíriai metélt
Kijevi csirkemell rizibizivel
Farsangi szalagos fánk
Tárkonyos csirkeraguleves
Rakott zöldbab darált hússal
Kapros tökfőzelék virslivel
Körömpörkölt csülökkel
Zsemlegombóc
Klasszikus grízgaluska leves
Dödölle - az eredeti recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Klasszikus kuglóf
Káposztás tészta egyszerűen
Finomfőzelék
Vaníliakrémes-almás lángos recept
recept
Mester

Vaníliakrémes-almás lángos

90 perc
0 adag
Megfizethető
2012. 07. 28.

Elkészítés

Elkészítés: Mielőtt nekilátnék a lángosnak, elkészítem a pudingot, azaz fél liter tejet felforralok 4 evőkanál cukorral, egy kevés tejjel elkeverem a pudingport, és a forró tejhez öntöm, majd addig főzöm, amíg be nem sűrűsödik.

Aztán jöhet a lángostészta: először is kimérem a lisztet, és belekeverek 1 teáskanál fahéjat. A langyos vízbe beleteszem a cukrot és elkeverem, majd belemorzsálom az élesztőt, amit megkevergetek, hogy elolvadjon a vízben. Amikor ez megtörtént, hozzáöntöm a fahéjas lisztet, lazán összegyúrom, majd belekeverem a reszelt almát is, és alaposan összegyúrom, hogy az alma mindenhova jusson a tésztában.

Következik 30 perc pihentetés, ezután a tésztát meglocsolom az olajjal, és jól eloszlatom az alján és a tetején is, majd egy olajos sütőpapírra teszem a 8 kis gombócra osztott lángostésztát.

Mindegyiket szépen szétnyújtom kb. kör alakúra, a közepére 1-2 evőkanál pudingot halmozok, majd az egyik végét ráhajtom a másikra (azaz félkör alakú lángost kapok), aminek a végeit alaposan összenyomkodom.

Ezután tűzforró, bő olajba dobom, és aranysárgára sütöm. Az olajból kivéve hagyom kicsit hűlni, majd porcukorral szórom a tetejét, és már lehet is fogyasztani! Jó étvágyat hozzá!

Megjegyzés
A receptet és a fotót Bmancur küldte. Köszönjük!

Recept értékelése

0 / 5

0 értékelés

Ajánljuk még

Házi vaníliasodó
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.19.

Tarhonya
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Hajtogatott tepertős pogácsa
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Szaftos zsebes karaj
Recept
Rafinált

Szaftos zsebes karaj

250 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.17.

Songoku rétes
Recept
Egyszerű

Songoku rétes

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.02.14.

Friss receptek

Házi vaníliasodó recept
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.19.

Tarhonya recept
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Hajtogatott tepertős pogácsa recept
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Szaftos zsebes karaj recept
Recept
Rafinált

Szaftos zsebes karaj

250 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.17.

Songoku rétes recept
Recept
Egyszerű

Songoku rétes

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.02.14.

Házi majonéz recept
Recept
Egyszerű

Házi majonéz

5 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.12.

Reszelt túrós sütemény recept
Recept
Egyszerű

Reszelt túrós sütemény

95 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.09.

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.