Elkészítés: A cukorsziruphoz a vizet a cukorral körülbelül 5 percig forraljuk, majd félretesszük.
A krémhez a kristálycukrot, a vaníliás cukrot és a pudingport összekeverjük, apránként, folytonos keverés közben hozzáadjuk a tejet, majd 5 dkg vajat is rakunk bele. Közepes lángon, állandó keverés mellett forrásig főzzük, majd hozzáadjuk a búzadarát, és folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük. A tűzről levéve a tojássárgáját is belekeverjük.
Előveszünk egy mélyebb tepsit. A vajat felolvasztjuk, és kikenjük vele a tepsi alját, majd kibéleljük réteslapokkal úgy, hogy azok lógjanak túl a tepsi szélén, hogy később visszahajthassuk. Minden réteslapot megkenünk az olvasztott vajjal.
A kibélelt tepsibe öntjük a vaníliás tölteléket, és a réteslap széleit visszahajtjuk rá. Az utolsó réteslapokkal lefedjük, és az egészet átkenjük vajjal.
Előmelegített sütőben, 160 Celsius-fokon kb. 40 perc alatt aranysárgára sütjük. A sütőből kivéve rögtön meglocsoljuk a cukorsziruppal.
Kihűlés után szeleteljük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.