Elkészítés: A krémhez a tejszínt felforraljuk, félrehúzzuk a tűzről. A csokoládét és a margarint beledaraboljuk, kevergetve felolvasztjuk. Belekeverjük a vaníliaaromát, és a masszát kb. 2,5 órán keresztül pihentetjük, amíg kenhető lesz.
A lisztből keveset félreteszünk a nyújtáshoz, a többit összekeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral és egy csipet sóval. Beledolgozzuk a tojássárgáját, a margarint és 2 evőkanál vizet. Cipóvá gyúrjuk, fóliába csomagoljuk, 30 percre hűtőbe tesszük.
Kibélelünk sütőpapírral egy nagy tepsit. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tésztát lisztezett deszkán 2-3 mm vékonyra kinyújtjuk, és kis csillagokat szaggatunk ki belőle. A tepsibe rakosgatjuk, és a sütőben 10-12 perc alatt megsütjük. Rácsra szedjük, és hagyjuk kihűlni.
A trüffelkrémet habzsákba szedjük, és mindegyik csillagra kis halmot nyomunk belőle. Tálcán 30 percre hűtőbe tesszük.
A tojásfehérjét félkeményre verjük, beledolgozzuk a porcukrot. Hozzáadjuk a vaníliaaromát. Minden csillagra kevés mázat cseppentünk, hagyjuk kissé megszáradni, majd megszórjuk a pisztáciával. Hűvös helyen tároljuk.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.