Elkészítés: A tortaforma kör alakját kivágjuk az egyik réteslapból, majd félretesszük. A tortaformát olvasztott vajjal kikenjük, majd minden lapot olvasztott vajjal megkenve kibéleljük a karikát úgy, hogy mindenütt 3 réteg réteslap legyen.
A mazsolát áztassuk be egy bögre vízben. Felhasználás előtt a vizet majd leöntjük róla!
Először felrakunk 1 liter vizet forrni. Ha kezd zubogni, teszünk bele 1 csipet sót, öntünk bele 1 evőkanál olajat. Majd a metéltet megfőzzünk a vízben kb. 3-4 perc alatt. Ha kész, leszűrjük, hideg vízzel leöbítjük, lecsepegtetjük, félretesszük.
A túrót villával áttörjük. A túróhoz hozzákeverjük a cukor felét, a tojások sárgáját, a vajat, a citromhéjat, a tejfölt és a vanília kivonatot. Jó alaposan elkeverjük, akár habverőgép segítségével is. A keveréket félretesszük.
A tojások fehérjéjét a maradék cukorral habbá verjük.
A túrós keveréket összeforgatjuk az áztatott mazsolával és a tésztával, majd óvatosan hozzákeverjük a fehérjehabot is.
A tölteléket a formába öntjük, és elsimítjuk a tetejét. A körbe lelógó réteslapokat rétegenként, lekenve az olvasztott vajjal ráhajtjuk. A kör alakúra vágott réteslappal lefedjük, és ezt is megkenjük vajjal.
Előmelegített sütőben 40-50 percig sütjük.
Amíg sül a vargabéles, elkészítjük az öntetet: az epret összefőzzük a cukorral folyamatos kevergetés mellett, kis hőfokon. Addig főzzük, míg darabos szószt nem kapunk.
Ha a béles kisült, melegen szeleteljük, porcukrozzuk, és az öntettel tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.