Elkészítés: A tésztához a tejet langyosra melegítjük, hozzáadjuk a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, megvárjuk, míg felfut. A lisztet megsózzuk, borsozzuk, hozzáadunk 1 tojást, majd az élesztős tejet. Simára gyúrjuk, majd mehet bele az olívaolaj, ezzel is összegyúrjuk. Langyos helyen duplájára kelesztjük.
A vargányát megmossuk, vékonyra szeleteljük. 2 evőkanál olívaolajat hevítünk, rádobjuk a gombát. Belenyomjuk a fokhagymát, belecsipkedjük a kakukkfűleveleket. Hozzáöntünk 1,5 dl vizet. Sózzuk, borsozzuk, egy csipet pirospaprikával ízesítjük. Bátrabbak tehetnek bele cayenne-borsot is. Mikor elfőtte a levét, hozzátesszük a vajat, kevergetve megvárjuk, míg felolvad. Mikor kész, langyosra hűtjük.
Mikor a tészta megkelt, 8 részre osztjuk, 15 cm széles lappá nyújtjuk. Egyik felére halmozzuk a gombás töltelék 1/8-át, ráhajtjuk a másik felét. A szélét összecsipkedjük, hogy ne nyíljon ki, majd a tetejüket megkenjük felvert tojással.
160 fokos sütőbe toljuk, kb. fél óra alatt készre sütjük. Félidőben kivesszük a sütőből, még egyszer megkenjük őket tojással.
A sütőtököt 4 cm-es kockákra vágjuk, tepsibe tesszük, 180 fokos sütőben puhára sütjük (kb. fél óra). Közben a diót száraz serpenyőben illatosra pirítjuk, mozsárban durvára törjük. Rászórjuk a sütőtökkockákra, meglocsoljuk a tökmagolajjal, megsózzuk, és óvatosan összeforgatjuk.
A szószhoz felmelegítjük a tejszínt, belekockázzuk a camembert-t. Beleszórjuk az áfonyát, alacsony lángon addig rotyogtatjuk, míg felolvad benne a sajt. Sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a meghámozott, fél centis kockákra vágott őszibarackot. Kicsit besűrítjük, és tálalhatjuk is.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.