Elkészítés: Az élesztőt a cukorral kevés langyos tejen felfuttatjuk, majd a liszttel, a sóval és a tejjel összedolgozzuk. Cipót formálunk belőle, majd téglalap alakúra kisodorjuk. Egy reszelővel a fagyos margarint ráreszeljük és feltekerjük. Kisodorjuk, háromszor hajtogatjuk 20 percenként.
A tésztát ezután szabad használjuk, pogácsának, batyunak, kiflinek. Kikent sütőlemezre tesszük, de kb. 3 cm távolságra egymástól, mert megnőnek. Nagyon finom, próbáljátok ki.
Most 1 kg lisztből készítettem. 1/4 része pogácsa lett, 2/4 részét túrós töltelékkel és lekvárral töltöttem, párnácskák lettek, 1/4 részéből kakaós kifliket formáltam.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.