Előkészítés: A sütőtököt meghámozzuk, magjait eltávolítjuk, húsát felaprózzuk. A hagymákat és a fokhagymagerezdeket megtisztítjuk, a hagymát felkarikázzuk, gyűrűire szedjük. A szalonnát vékony csíkokra vágjuk.
Elkészítés: A vajban/margarinban egyidejűleg megpirítjuk a szalonnát és a hagymát, szűrőlapáttal tányérra emeljük, lefedjük, melegen tartjuk. A zsiradékra dobjuk a sütőtököt, aláöntjük a vermutot, élénk tűzön 1 percig pirítjuk, aztán hozzáadjuk a húslevest és az áttört fokhagymát, majd fedő alatt, mérsékelt tűzön vajpuhára pároljuk. A tökmagot zsiradék nélkül kissé megpirítjuk, azonnal lapostányérra csúsztatjuk, hogy meg ne égjen. Botmixerrel sima krémmé-péppé turmixoljuk a levest, hozzáadjuk a tejszínt, felforraljuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Csészékbe vagy mélytányérokba szedjük, tetejükre szórjuk a pirított hagymát-szalonnapörcöt, valamint a tökmagot, és mihamarabb tálaljuk.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.