Előkészítés: A sütőtököt meghámozzuk, magjait eltávolítjuk, húsát felaprózzuk. A hagymákat és a fokhagymagerezdeket megtisztítjuk, a hagymát felkarikázzuk, gyűrűire szedjük. A szalonnát vékony csíkokra vágjuk.
Elkészítés: A vajban/margarinban egyidejűleg megpirítjuk a szalonnát és a hagymát, szűrőlapáttal tányérra emeljük, lefedjük, melegen tartjuk. A zsiradékra dobjuk a sütőtököt, aláöntjük a vermutot, élénk tűzön 1 percig pirítjuk, aztán hozzáadjuk a húslevest és az áttört fokhagymát, majd fedő alatt, mérsékelt tűzön vajpuhára pároljuk. A tökmagot zsiradék nélkül kissé megpirítjuk, azonnal lapostányérra csúsztatjuk, hogy meg ne égjen. Botmixerrel sima krémmé-péppé turmixoljuk a levest, hozzáadjuk a tejszínt, felforraljuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Csészékbe vagy mélytányérokba szedjük, tetejükre szórjuk a pirított hagymát-szalonnapörcöt, valamint a tökmagot, és mihamarabb tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.