Elkészítés: Melegítsük elő a sütőt (légkeverés) 200 fokra (gázsütő 5-ös fokozat). Vágjuk fel a virslit és kolbászt apró darabokra, reszeljük le a sajtokat, keverjük össze. Öntsük a tejfölt egy tálba, fűszerezzük saját szánk íze szerint.
Tekerjük ki a leveles tésztát (rögtön abba a tepsibe, amiben majd sütjük), kenjük meg a fűszeres tejföl felével vagy éppen annyival, ami még nem folyik ki, terítsük el rajta a virsli- és kolbászdarabkákat, szórjuk meg a reszelt sajt felével (de pár szálat tegyünk félre a rúd tetejére), végül tekerjük fel. Kenjük meg a felvert tojással, és tegyük a sütőbe kb. 20 percre. Vegyük ki, ha már aranybarnára sült. (Nekem 25 perc alatt készült el.)
Majd szeleteljük, lehetőleg fűrészes késsel, amikor már langyosra hűlt. Fogyaszthatjuk magában vagy salátával, reggelire, de akár vacsorára is.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.