A sütőt előre be kell melegíteni 180 fokra, mert a kuglóf pont addigra fog elkészülni, ha menetrend szerint készítjük, hogy épp elég meleg lesz.
A csokoládét apró kockákra daraboljuk, de ha valaki nagyobbakkal szereti, úgy is jó. Én a vörösáfonyát is feldaraboltam, de azt is lehet úgy hagyni, ahogy van.
A vajat kézimixerrel habosra keverjük, majd 3-4 adagban hozzákeverjük a cukrot a vaníliás cukorral és a sóval.
Ezután egyenként jól elkeverjük benne mind a négy, egész tojást. Adagonként a vajas keverékbe keverjük a sütőporral összekevert lisztet. Közben adagolhatjuk a joghurtot is, mert kissé sűrű lesz, és a mixer erőlködni kezd.
Végül beleöntjük a csokoládét és a vörösáfonyát a tésztába, elkeverjük, azután mehet a sütőbe.
Ha szilikonformában sütjük, akkor nem kell hozzá semmi, viszont ha fém formát használunk, akkor részemről nem árt, ha kivajazzuk, és ki is lisztezzük. Bár a tésztában is van vaj, jobb az elővigyázatosság.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.