Elkészítés: A megtisztított kacsamelleket kettévágom, de a bőrt nem szedem le róla, csak beirdalom, a combokon is. Serpenyőben elősütöm mindkét oldalukat, majd egy tepsibe rakom őket.
Enyhén megsózom mindkét oldalukat, majd a paradicsom pürét és a dzsem felét rákanalazom, a megtisztított, felkarikázott répát és a cikkekre vágott hagymát rádobom, majd hozzáadom a babérlevelet. A bort és a húslevest is rálocsolom. Alufóliával betakarva 190 fokon sütöm, míg a hús omlós, puha nem lesz.
Ha megpuhult a hús, kiszedem egy tálra, majd a léből kihorgászom a zöldségeket. A többit leszűröm egy lábasba, majd lassú tűzön hozzákeverem az áfonyadzsem másik felét, és hozzáadom a fagyasztott áfonyát is. Ahhoz, hogy sűrűbb szószt kapjunk, érdemes keményítővel (vagy liszttel) kicsit besűríteni. Amennyiben szükséges még, adok hozzá sót.
Krokettel vagy rösztivel tálalom. Jó étvágyat! :)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.