Elkészítés: Megtisztítjuk a zöldségeket, és vastagabb szeletekre vágjuk.
Megmossuk és leszárítjuk a húsokat, eltávolítjuk a vastagabb inas részeket, sózzuk, és forró olajban hirtelen mindkét oldalukat megsütjük. Kiemeljük a hússzeleteket, a visszamaradt olajon megpirítjuk a zöldségeket, majd rátesszük a ketchupot vagy paradicsompürét, és azt is kicsit lepirítjuk. Fűszerezzük, öntünk rá 5 dl vizet, és visszatesszük a húsokat. Kíméletesen, letakarva, 60-90 percen át pároljuk a? hústól függően. Amikor szükséges, pótoljuk a vizet. Amikor már erősen puhul a hús, ne vizet öntsünk alá, hanem a bort.
Megmossuk a szilvákat, magjukat eltávolítjuk, a szilvaszemeket negyedeljük. A cukrot egy edénybe tesszük és karamellizáljuk, majd ráhelyezzük a szilvákat, jól összerázzuk. 2-3 perc alatt elkészül.
Amikor kellően puha a hús, kivesszük, a visszamaradt szaftot a zöldségekkel együtt turmixoljuk, majd átszűrjük. Az áttört szószba visszahelyezzük a hússzeleteket, hozzáadjuk a szilvát, ha szükséges, ízesítjük még, és összeforraljuk.
Tésztával, krokettel vagy zsemlegombóccal is tálalhatjuk a vörösboros-szilvás marharagut.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.