Elkészítés: A vöröslencsét a zöldséglevesben kb. 8 perc alatt megfőzzük, majd leszűrjük, lecsepegtetjük és kihűtjük. Ezután összekeverjük a savanyú káposztával.
A karajszeleteket éles késsel, lapjával felszúrjuk, megtöltjük a lencsés káposztával, a töltőnyílást hústűvel összetűzzük, és sóval, borssal, a zúzott fokhagymával ízesítjük. Most forró serpenyőben az olajon, mindkét oldalukat pirosra sütjük, tepsibe tesszük, meglocsoljuk a sült olajjal, ráfektetünk 2-2 szelet füstölt szalonnát, és 180 fokos sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük.
Közben a körethez a rizst felöntjük kétszeres mennyiségű forró zöldséglevessel, ha felforrt, megkeverjük, és lefedve, lassú tűzön kb. 15 perc alatt megpároljuk. Ezután langyosra hűtjük, hozzáadjuk a tojást, sózzuk, borsozzuk, kézzel jól összedolgozzuk, hogy egynemű rizsmasszát kapjunk, és vizes kézzel 4-5 centi hosszú henger kroketteket formázunk belőle. Végül a forró olajban kisütjük, lecsepegtetjük, és papírszalvétával bélelt tányérra tesszük.
Ha megsült a hús, tányérra szedjük, a visszamaradt pecsenyelében megpirítjuk a paradicsompürét, megszórjuk liszttel, felöntjük 2 deci vízzel és beforraljuk. Sóval, borssal, az aprított petrezselyemmel ízesítjük.
Tálaláskor a kroketteket tányérra halmozzuk, körbelocsoljuk a pecsenyeszafttal, belefektetjük a felszeletelt karajt és mellétesszük a sült szalonnát. Forrón kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.