Kevés olajon a hús minden oldalát pirosra sütjük egy serpenyőben. Így egyrészt intenzívebb ízeket, pörzsanyagokat kap, másrészt hamarabb készre fő majd. Önthetünk rá egy kevés whiskyt is! Az se baj, ha a forró serpenyőben a whisky lángra kap, még finomabb lesz a hús íze!
Csonttal együtt vízbe tesszük, és lassú tűzön főzni kezdjük, együtt a megtisztított, nagyobb darabokra vágott hagymával, szárzellerrel, a felkockázott burgonyával, a felkarikázott répával és fehérrépával, ahogy egy magyar ragulevest is főznénk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Amikor majdnem megpuhult, beletesszük a felkarikázott póréhagymát, és azt is megfőzzük, de ízlés szerint hagyhatjuk félkeményen is, úgy intenzívebb marad az íze. Közvetlenül tálalás előtt megszórjuk a levest a friss petrezselyemmel. A levest gazdagíthatjuk árpagyönggyel, vagy besűríthetjük egy lisztből és vízből kevert vékony habarással is.
A húst kivesszük, felkockázzuk, tálaláskor a leveshez adjuk. Aki szereti, a húst szeletelve, külön fogásként is fogyaszthatja, krumplipürével vagy párolt zöldbabbal!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.