Előkészítés: A Wellington-módra leírtak alapján előkészítjük a tésztát, a hagymát, a gombát, a szalonnát. A zöldfűszerekkel együtt apróra vágjuk. Három tojást keményre főzünk, meghámozzuk.
Elkészítés: Felforrósítjuk az olajat, és a hagymát, a gombát és a szalonnát megpirítjuk benne. Elkeverjük a zöldfűszerekkel, sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk kihűlni. A darált húst összedolgozzuk a zsemlemorzsával, a nyers tojással, a mustárral, és sóval, borssal ízesítjük. A leveles tésztát ugyanúgy készítjük elő, mint a szűzpecsenyénél. A nagy tésztalapra kenjük a gombás masszát, rákenjük a darált húsos masszát, közepére tesszük a tojásokat. A tojássárgáját elkeverjük egy evőkanálnyi vízzel, a széleket megkenjük, és az egészet feltekerjük. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A tekercset tepsibe fektetjük úgy, hogy az összeillesztés kerüljön alulra. A tészta tetejét megkenjük a maradék tojással, és a sütőben kb. 20 percig sütjük. Szeletelve, a burgonyagratinnel kínáljuk.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra 10 perc múlva
1 adag: 949 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.