Elkészítés: Helyezzük a pulykamellet a vágódeszkára. Óvatosan nyissuk fel a mellizom találkozásánál, így a hús egyfajta keretet ad majd a tölteléknek. Fűszerezzük be jól a kakukkfű és a rozmaring felével, sóval, borssal, és kicsit locsoljuk meg olívaolajjal. Egyenletesen kenjük be áfonyadzsemmel, nyomkodjuk bele a résekbe. Eztán nyomjuk össze a pulykamellet, csavarjuk fel, majd tűzzük össze hústűvel. Tegyük a tepsibe, fűszerezzük be kívülről a maradék kakukkfűvel, sóval, borssal, és spricceljünk rá olívaolajat. Dörzsöljük be alaposan, csomagoljuk be alufóliába, és grillezzük 60-70 percig 180 fokos sütőben, vagy amíg át nem sül rendesen.
Eközben tegyük a gomba egy részét felforralt vízbe. 5 perc után kavarjuk meg egy villával, hogy a gomba megtisztuljon. A bacont kis olívaolajon 5-10 percig süssük, amíg csodálatos aranybarna és ropogós nem lesz. Ehhez adjuk a rozmaringot, majd 30 másodperc után szedjük ki a serpenyőből, majd tegyük a már tiszta gombát a rozmaringos bacon zsiradékjához egy pici vízzel, és pároljuk 10-15 percig, amíg a gomba aranylóan barna, puha és karamellizált nem lesz a szélein.
A szafthoz vágjuk ketté a pulyka alsócombot, finoman irdaljuk be. Tegyük a serpenyőbe együtt a répával, a hagymával és a póréhagymával. Kavarjuk hozzá a lisztet, sót, borsot és 2 liter forró vizet. Adjunk hozzá 1 púpozott kanál áfonyalekvárt, balzsamecetet és rozmaringot. Hevítsük az egészet forrásig, majd hagyjuk alacsony hőmérsékleten párolódni úgy 2 órát, vagy amíg össze nem sűrűsödik a szósz. Szűrjük át az egészet, tálalás előtt majd még melegítsük.
A gomba másik felét vajon pároljuk meg, kapjon egy kis mázat a vajtól, majd egy aprítóval addig vágjuk, amíg laza, de sűrű állagot el nem érünk, majd hagyjuk kihűlni. Amint a töltelék és a pulyka kihűlt, folytathatjuk a Wellington résszel.
Lisztezzük be a gyúródeszkát vagy asztalt, és nyújtsuk ki a leveles tésztákat, az egyik az alap lesz, a másikkal borítjuk majd be, ezért a tetejének nagyobbnak kell lennie. A tepsire tegyünk sütőpapírt, lisztezzük meg, és tegyük rá a kisebb méretű levelestésztát. Halmozzuk a gombás töltelék felét a tészta közepére, kb. olyan alapméretben, mint a pulykamell. Kivehetjük a pulykából a tűket-fogpiszkálókat (amivel megtűztük), majd helyezzük a gombás töltelék tetejére. A pulykát beborítjuk a maradék töltelékkel, majd a rozmaringos baconnel, a felvert tojással pedig kenjük be a tészta szélét. Tegyük a hús tetejére a tésztát, gyengéden nyomkodjuk össze a tésztaszéleket. Az egészet kenjük be tojással.
Hagyjuk egy éjszakát a hűtőben, majd 180 fokos sütőben kb. 50-60 percig süssük, vagy amíg aranylóan barna nem lesz. Tálalás előtt kb. 10 percig hagyjuk hűlni.
Tálaláskor kb. 2,5 cm-es szeleteket vágjunk, majd öntsük nyakon a szósszal.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.