Elkészítés: A hagymát és a paprikát megmossuk, megpucoljuk, cikkekre vagdaljuk. Ügyeljünk, hogy mag ne maradjon rajtuk, mert ettől nem áll el. Utána húsdarálón ledaráljuk először a hagymát, majd a paprikát. 1 liter olajat beleöntünk egy nagyobb lábasba, majd ha már jó forró, beletesszük a hagymát, és üvegesre dinszteljük. Ezután ráöntjük a darált paprikát is, és ezzel főzzük tovább, amíg a paprika héja megpuhul. Ha már ez is megvan, rátöltjük a paradicsomlevet, 20 percet még főzzük, majd belekavarjuk izlés szerint a fűszereket és a megfőzött, ledarált babot is. Addig főzzük állandóan kavargatva, amíg az olaj feljön a tetejére. Ekkor félrevesszük a tűzről, üvegekbe töltjük, az üvegek tetejére szalicilt szórunk, és szárazdunsztba tesszük. Ebből a mennyiségből kb. 15 üveg zakuszkánk lesz. Nagyon finom, kiadós.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.