Előkészítés: A húst leöblítjük, mély „zsebet” vágunk az egyik hosszanti oldalába, kívül-belül kissé besózzuk. A fokhagymát meghámozzuk, áttörjük. A szalonnaszeleteket tarajformán bevagdossuk.
Elkészítés: A szalonnatarajokat felforrósított serpenyőben, mindkét oldalukon pirosra sütjük, lehúzzuk a tűzről, a bőrös, kunkori kakaskát félretesszük a díszítéshez. A „zsebek” belsejét megkenjük a fokhagymapéppel, beleteszünk 1-1 szelet sült szalonnát, hústűvel vagy fogvájóval szorosan betűzzük. A szalonna zsírját összeforrósítjuk az olajjal, és mindkét oldalukon megkapatjuk benne a hússzeleteket. Meghintjük őket borssal, aláöntjük a bort, és mérsékelt tűzön, fedő alatt puhára pároljuk, majd fedő nélkül pirosra sütjük. A pecsenyezsírban átforrósítjuk a félretett szalonnakakast, lecsepegtetjük, csúcsait pirospaprikába mártjuk. A bordákat tálra rendezzük, bevonjuk a pecsenyelével, a szalonnakakassal, citromkarikákkal és petrezselyemmel díszítve azonnal tálaljuk. Sült burgonya, petrezselymes rizibizi, párolt vegyes zöldség illik hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.