Elkészítés: A tésztához a lisztet és a sütőport összekeverjük. A cukrot, a vaníliás cukrot, a tojást, az olajat és a vizet jól összekeverjük, majd a lisztes-sütőporos keveréket hozzáadjuk. A kikevert tésztát elfelezzük, egyik feléhez hozzákeverjük a kakaóport.
A 28 cm-es kerek formánkat kivajazzuk, majd a tésztát úgy kanalazzuk bele, hogy mindig a közepére halmozunk egy sima és egy kakaós adagot, ezt addig folytatjuk, amíg a tésztánk el nem fogy. A sütőt 175 fokra előmelegítjük, és kb. 40 perc alatt megsütjük a tésztát.
A habtejszínt kemény habbá verjük a porcukorral, majd hozzákeverjük a zselatint és a fél citrom levét.
Ha a tészta megsült, kihűtjük, elfelezzük. A torta alsó részére halmozzuk a fél barackokat, beborítjuk a tejszínhab 3/4 részével, rehelyezzük a felső részt. A maradék tejszínhabbal bevonjuk a tortánkat, és kedvünk szerint díszítjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.