Elkészítés: A tésztához a lisztet és a sütőport összekeverjük. A cukrot, a vaníliás cukrot, a tojást, az olajat és a vizet jól összekeverjük, majd a lisztes-sütőporos keveréket hozzáadjuk. A kikevert tésztát elfelezzük, egyik feléhez hozzákeverjük a kakaóport.
A 28 cm-es kerek formánkat kivajazzuk, majd a tésztát úgy kanalazzuk bele, hogy mindig a közepére halmozunk egy sima és egy kakaós adagot, ezt addig folytatjuk, amíg a tésztánk el nem fogy. A sütőt 175 fokra előmelegítjük, és kb. 40 perc alatt megsütjük a tésztát.
A habtejszínt kemény habbá verjük a porcukorral, majd hozzákeverjük a zselatint és a fél citrom levét.
Ha a tészta megsült, kihűtjük, elfelezzük. A torta alsó részére halmozzuk a fél barackokat, beborítjuk a tejszínhab 3/4 részével, rehelyezzük a felső részt. A maradék tejszínhabbal bevonjuk a tortánkat, és kedvünk szerint díszítjük.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.