Előkészítés: A zöldségeket megtisztítjuk (a sárgarépákat, ha valóban zsengék, meghámozni sem kell, csak alaposan megsikáljuk), a szárzellerek esetleges szálkáit lehúzzuk-eltávolítjuk, valamennyit megmossuk. A sárgarépákat hosszában elnegyedeljük, és rézsútos hasábokra szeljük. A póréhagyma fehér és halványzöld részét, valamint a zellerszárakat és az újhagymákat (egy kevés zöldjükkel együtt) felkarikázzuk. A rukolát megmossuk, konyharuhával szárazra töröljük.
Elkészítés: Mélyebb serpenyőben vagy wokban felforrósítjuk az olajat. Beledobjuk a póréhagymát és az újhagymát, erős tűzön 1 percig pirítjuk, aztán hozzáadjuk a sárgarépát és a zellert, megszórjuk a cukorral, majd folyamatosan keverve-rázogatva további 2 perig pirítjuk. A zöldségek alá öntjük a bort, mérsékeljük a tüzet, és fedő alatt további 5 percig pároljuk (ha szükséges, még egy kevés vizet adunk hozzá), végül ízlés szerint sózzuk, (frissen) őrölt borssal fűszerezzük. A sárgarépa-zellerkeveréket nem túl mély tálba szedjük, és a rukolával megszórva-rétegezve tálaljuk. Pikáns, könnyű köret, levesben főtt, párolt, angolosra sütött húsokhoz, szárnyasokhoz, halakhoz egyaránt illik.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.