Elkészítés: A tésztához 2 tojásból, kevés vízből és annyi lisztből, amennyit mindez felvesz, kemény tésztát gyúrunk, és legalább 1 óráig pihentetjük. Ezután feldaraboljuk, és lisztezett felületen tepsi méretű lapokat nyújtunk belőle. A tésztalapokat hagyjuk kicsit megszáradni. Ha teljesen kiszárad, akkor összetörik, és nem lehet lapként megfőzni.
Közben elkészítjük a kétféle mártást.
A vajat megolvasztjuk egy serpenyőben, és megpároljuk rajta a felaprított zellerszárat. Ha valamennyire megpuhult a zellerszár, akkor meghintjük liszttel, aranyszínűre pirítjuk, majd apránként felöntjük tejjel. Megpróbáljuk csomómentesre keverni. Ha ezzel megvagyunk, akkor ízesítjük sóval és szerecsendióval.
A paradicsomos szószhoz összefőzzük a bolti vagy házi bolognai (vagy paradicsom) szószt némi fokhagymával és fűszerekkel.
A friss tésztát sós vízben laponként megfőzzük (max. 3 perc), és a tepsibe rétegezzük a szószokkal. Először egy lap tészta, rá egy réteg zellerszáras szósz, egy újabb tésztaréteg, majd a bolognai szósz, mindezt addig ismételjük, amíg van alapanyagunk, illetve amíg a tepsibe belefér. A tetejét meghintjük reszelt sajttal.
30-45 percig közepes lángon sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.