Előkészítés:
A zöldségeket megmossuk-megtisztítjuk. A paprikákat a háromnegyed részüknél elvágjuk, a kisebbik felét kockákra vágjuk, a másik feléből eltávolítjuk a magházat. A paradicsomokat forró, majd hideg vízbe mártjuk, lehúzzuk a héját, magjait kikaparjuk, húsát kockákra vágjuk. A babot feldaraboljuk, és sós, forró vízben majdnem puhára főzzük, leszűrjük, félretesszük. A hagymát felaprítjuk. A májat megmossuk, és apró kockákra vágjuk.
Elkészítés:
1. Felforrósítjuk az olajat, megsütjük benne a paprikakockákat. Kivesszük, félretesszük. A visszamaradt olajban megfuttatjuk a hagymát, majd rátesszük a májat. Kicsit pirítjuk, majd sózzuk, borsozzuk. Visszatesszük a paprikakockákat, hozzáadjuk a paradicsomot, a babot, megszórjuk a majoránnával, és ha kell, még fűszerezzük. 2-3 perc alatt összerottyantjuk.
2. A sütőt 180 C-fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A kivájt paprikákat hőálló tálba tesszük, és mindegyiket betöltjük a töltelékkel. A sütőben 5-8 perc alatt összesütjük. A köré szedett mártással, és ízlés szerint 1-2 szem pirított burgonyával tálaljuk.
3. Zöldfűszeres mártás
A vajat mélyebb serpenyőben megolvasztjuk, majd habzásig pirítjuk rajta a lisztet. Felöntjük a húslevessel, és simára keverjük. Sózzuk, borsozzuk, és a zöldfűszereket is beleszórjuk. Ha sűrű lenne, tehetünk bele kevés vizet. Kíméletesen forraljuk 8-10 percen át, és akkor beleöntjük a tejszínt. Azzal is összeforraljuk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
1 adag: 494 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.