Előkészítés:
A zöldségeket megmossuk-megtisztítjuk. A paprikákat a háromnegyed részüknél elvágjuk, a kisebbik felét kockákra vágjuk, a másik feléből eltávolítjuk a magházat. A paradicsomokat forró, majd hideg vízbe mártjuk, lehúzzuk a héját, magjait kikaparjuk, húsát kockákra vágjuk. A babot feldaraboljuk, és sós, forró vízben majdnem puhára főzzük, leszűrjük, félretesszük. A hagymát felaprítjuk. A májat megmossuk, és apró kockákra vágjuk.
Elkészítés:
1. Felforrósítjuk az olajat, megsütjük benne a paprikakockákat. Kivesszük, félretesszük. A visszamaradt olajban megfuttatjuk a hagymát, majd rátesszük a májat. Kicsit pirítjuk, majd sózzuk, borsozzuk. Visszatesszük a paprikakockákat, hozzáadjuk a paradicsomot, a babot, megszórjuk a majoránnával, és ha kell, még fűszerezzük. 2-3 perc alatt összerottyantjuk.
2. A sütőt 180 C-fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A kivájt paprikákat hőálló tálba tesszük, és mindegyiket betöltjük a töltelékkel. A sütőben 5-8 perc alatt összesütjük. A köré szedett mártással, és ízlés szerint 1-2 szem pirított burgonyával tálaljuk.
3. Zöldfűszeres mártás
A vajat mélyebb serpenyőben megolvasztjuk, majd habzásig pirítjuk rajta a lisztet. Felöntjük a húslevessel, és simára keverjük. Sózzuk, borsozzuk, és a zöldfűszereket is beleszórjuk. Ha sűrű lenne, tehetünk bele kevés vizet. Kíméletesen forraljuk 8-10 percen át, és akkor beleöntjük a tejszínt. Azzal is összeforraljuk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
1 adag: 494 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.