Sárgaborsóleves füstölt hússal
Rakott zöldbab darált hússal
Epres blondie
Tojásos nokedli fejes salátával
Klasszikus kuglóf
Farsangi szalagos fánk
Káposztás tészta egyszerűen
Dubarry-csirkemell
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Tárkonyos csirkeraguleves
Mézes-mustáros csirkemell
Körömpörkölt csülökkel
Krémes spenótfőzelék
Csupacsokis brownie
Zsemlegombóc
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Kijevi csirkemell rizibizivel
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Kapros tökfőzelék virslivel
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Zöldbabgulyás II. recept
recept
Bonyolult

Zöldbabgulyás II.

120 perc
0 adag
Megfizethető
5
2002. 02. 08.

Elkészítés

Elkészítés: A húst leöblítjük, lecsepegtetjük, 2x2 cm-es kockákra vágjuk. A hagymát meghámozzuk, apró kockákra vágjuk. A paprikát hosszanti szeletekre-csíkokra vágjuk, a paradicsomot meghámozzuk, gerezdekre vágjuk.

Az olajon megfonnyasztjuk a hagymát, lehúzva az edényt a tűzről megszórjuk a pirospaprikával, rádobjuk a húst, összekeverjük. Visszatesszük a tűzre, néhány percig erős tűzön pirítjuk, majd hozzáadjuk a paprikát és a paradicsomot, kissé megsózzuk, és fedő alatt, mérsékelt tűzön, saját levében puhára pároljuk, azaz pörköltet készítünk (kb. 1 óra).

Miközben a hús fő, megfőzzük a megtisztított és felaprított zöldbabot, krumplit és sárgarépát (a levét nem öntjük ki, nagyszerű levesalap!). A petrezselymet leöblítjük, apróra vágjuk. A tejfölben simára keverjük a lisztet.

A kész pörkölthöz adjuk a tejfölt, felforraljuk, lazán belekeverjük a zöldbabot és a petrezselymet. Összeforrósítjuk, végül utánasózzuk, borsozzuk.

Mély tálba szedjük, petrezselyemmel díszítve tálaljuk. Külön csészében további tejfölt vagy joghurtot kínálhatunk mellé.

Megjegyzés
Gazdagíthatjuk más zöldségekkel is. A receptet Iringó, a fotót Joci küldte. Köszönjük!

Recept értékelése

5 / 5

1 értékelés

Ajánljuk még

Házi vaníliasodó
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.19.

Tarhonya
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Hajtogatott tepertős pogácsa
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Szaftos zsebes karaj
Recept
Rafinált

Szaftos zsebes karaj

250 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.17.

Songoku rétes
Recept
Egyszerű

Songoku rétes

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.02.14.

Friss receptek

Házi vaníliasodó recept
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.19.

Tarhonya recept
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Hajtogatott tepertős pogácsa recept
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Szaftos zsebes karaj recept
Recept
Rafinált

Szaftos zsebes karaj

250 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.17.

Songoku rétes recept
Recept
Egyszerű

Songoku rétes

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.02.14.

Házi majonéz recept
Recept
Egyszerű

Házi majonéz

5 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.12.

Reszelt túrós sütemény recept
Recept
Egyszerű

Reszelt túrós sütemény

95 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.09.

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.