Elkészítés: A húst leöblítjük, lecsepegtetjük, 2x2 cm-es kockákra vágjuk. A hagymát meghámozzuk, apró kockákra vágjuk. A paprikát hosszanti szeletekre-csíkokra vágjuk, a paradicsomot meghámozzuk, gerezdekre vágjuk.
Az olajon megfonnyasztjuk a hagymát, lehúzva az edényt a tűzről megszórjuk a pirospaprikával, rádobjuk a húst, összekeverjük. Visszatesszük a tűzre, néhány percig erős tűzön pirítjuk, majd hozzáadjuk a paprikát és a paradicsomot, kissé megsózzuk, és fedő alatt, mérsékelt tűzön, saját levében puhára pároljuk, azaz pörköltet készítünk (kb. 1 óra).
Miközben a hús fő, megfőzzük a megtisztított és felaprított zöldbabot, krumplit és sárgarépát (a levét nem öntjük ki, nagyszerű levesalap!). A petrezselymet leöblítjük, apróra vágjuk. A tejfölben simára keverjük a lisztet.
A kész pörkölthöz adjuk a tejfölt, felforraljuk, lazán belekeverjük a zöldbabot és a petrezselymet. Összeforrósítjuk, végül utánasózzuk, borsozzuk.
Mély tálba szedjük, petrezselyemmel díszítve tálaljuk. Külön csészében további tejfölt vagy joghurtot kínálhatunk mellé.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.