Egy lábasba olajat öntünk, ezen megpároljuk a tisztított és karikára vágott sárgarépát, fehérrépát, valamint az apró kockákra vágott krumplit. Amikor a zsiradék már aranyszínű, felöntjük kb. 1,5 l vízzel.
Forráskor beletesszük a zöldborsót, a májgaluskát és az ételízesítőt. Készre főzzük. Tálaláskor megszórjuk friss petrezselyemmell.
Megjegyzés
Csak "zsenge" mirelit, vagy az első piaci megjelenésekor friss zöldborsóból készítsük, ebben az esetben hüvelyesen is tegyünk a levesbe, ami fogyasztható, puha és édes. Továbbá a nyári időszakban a fiatal velőborsóval, és galuska helyett csirke hússal is készíthetjük. Gyors, könnyen elkészíthető, ízletes leves.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.